Lumi

Paranna viihtyvyyttä

Ilmalämpöpumppu on ominaisuuksiltaan huikea: se lämmittää, jäähdyttää ja puhdistaa ilmaa, ja se suoriutuu tästä kaikesta napin painalluksella, lähes äänettömästi ja energiataloudellisesti. Se saa sinut nukkumaan kesähelteillä paremmin ja lämmittää mökkisi sinulle valmiiksi ennen kuin saavut perille. Moniko muu laite pystyy vastaavaan? 

Linna

 Nosta asuntosi arvoa

Ihmisten nykyisillä laatuvaatimuksilla uutta asuntoa hankittaessa laadukas ja hyvin asennettu ilmalämpöpumppu nostaa asuntosi arvoa jopa laitteen arvoa enemmän. 

 

Raha 

Säästä rahaa

Ilmalämpöpumppu tuottaa optimaalisissa olosuhteissa lämpöä laitteesta riippuen 3-7 kertaa enemmän lämpöä kuin suora sähkölämmitys.  Saat siis energiankulutuksen kautta suoraa säätöä samassa suhteessa. Ilmalämpöpumppu ei missään olosuhteissa kuluta enemmän energiaa kuin suora sähkölämmitys. Myös useat asiakkaamme ovet halunneet korvata kiinteistönsä öljylämmityksen ilmalämpöpumpulla ja käyttävät öljyä ainoastaan käyttöveden lämmitykseen. 

Ilmalämpöpumpun asennustyön osuuden saat myös vähentää kotitalousvähennyksessä. 

 

 

Drawing (1)

Miten se toimii?

Lämmityksellä ilmalämpöpumppu kerää lämpöä ulkoilmasta ja siirtää sitä kylmäaineen välityksellä ulkoyksiköltä sisäyksikölle. Ulkoyksikön höyrystin sitoo lämmön ulkoilmasta ja sisäyksikkön lauhdutin luovuttaa lämmön sisäilmaan nesteyttämällä höyryn.  Sisäyksikkö puhaltaa lämpimän ilman halutulla lämpötilalla ja nopeudella asuntoon.  

 

 

 

Drawing (2)

Miten se asennetaan?

Ensimmäiseksi valitaan optimaalinen sijoituspaikka sekä ilmalämpöpumpun sisäyksikölle että ulkoyksikölle.  Sisä-ja ulkoyksikön väliselle putkistolle ja kaapeleille tehdään läpivienti joko sisäyksikön takaa tai sivulta, mahdollisimman huomaamattomasta paikasta. Ulkoyksikkö sijoitetaan lumen takia maasta irti noin 70cm aina jos sitä ei saada sijoitettua katettuun tilaan. Sisäyksikkö puolestaan pyritään asentamaan huoneistosa mahdollisimman ylös.

Mitsubishi-Electric-Corporation-2yl947ebcchftzadgrml8q

Tutustu Mitsubishi ilmalämpöpumppujen eri mallisarjoihin esitteistä

Asennamme pääasiassa vain Mitsubishiä: laitteita jotka ovat testattuja, toimivia ja käyttäjäystävällisiä.

 

 

Mitsubishi FH-Sarja

esite_fh-sarja_thumb
 

 

Mitsubishi EF Design-Sarja

ef-esite_thumb

 

Varaus ilmalämpöpumpulle uudiskohteessa

Uudiskohteissa varauksen tekeminen ilmalämpöpumpulle on helppoa kun pumpun sijoituspaikka on tiedossa. Ulkoyksikölle vedetään keskukselta syöttö 2,5mm² tai 1,5mm² mmj-kaapelilla ja omalla 16- tai 12 amppeerin sulakkeella. Kaapelin paksuus ja sulakkeen koko riippuu ilmalämpöpumpun mallista. Voimme luonnollisesti konsultoida asiakasta sijoitus/varauspaikan valinnassa.

 

 

 

Yhteistyökumppanimme kautta myös kiinteistökalvotukset

Jos sinulle paistaa aurinko jatkuvasti sisään ikkunasta, voi ilmalämpöpumpun hankkimisen lisäksi joissain kohteissa olla järkevää asentaa myös auringonsuojakalvo hidastamaan lämmön nousua asunnossa. Katso lisää Blacksmithin sivuilta_  Kiinteistökalvotus Turun seudulla 

Ilmalämpöpumpun sijoittaminen

Ilmalämpöpumppu sijoitetaan aina sen mukaan mihin käyttötarkoitukseen pumppu hankitaan. Jos kiinteistössä on puulämmitys (takka/uuni), pyritään sisäyksikkö sijoittamaan sellaiseen paikkaan josta se pystyy levittämään mahdollisimman paljon puun tuottamaan lämpöä koko kiinteistöön. Optimaalinen paikka on kuitekin aina kiinteistökohtainen.

Kerrostaloissa tarvitaan taloyhtiön suostumus ilmalämpöpumpun asennukseen. Näissä kohteissa pumppu hankitaan käytänössä aina asunnon viilennystä varten. 

 

Ilmalämpöpumpun etäkäyttö

-wifi

-gsm

Ilmalämpöpumpun etäkäyttö

-wifi

-gsm

 

Mitsubishi-Electric-Corporation-2yl947ebcchftzadgrml8q

Useimmin esitetyt kysymykset ilmalämpöpumpuista 

  • Emme suosittele ulkoyksikön kotelointia, koska koneen hyötysuhde laskee kotelon estäessä ulkoyksikön optimaalisen toiminnan rajoittamalla ilman saantia..
  • lmalämpöpumppu kuluttaa jäädyttäessä sähköä noin x kW tunnissa kun ilmaa jäähdytetään 30C-asteesta 24C asteeseen. Normaalikokoisen omakotitalon jäähdyttäminen edellä mainituilla lämpötiloilla maksaa noin 50 senttiä vuorokaudessa. Jäähdytyksellä poistuu ilmasta myös kosteutta raikastaen sisäilmaa. Moni olisi valmis maksamaan vaikka 5€ kunhan saisi helteiltä nukuttua..
  • Päinvastoin. Sisäyksikön suodattimet keräävät ilmasta pölyä ja likaa, saaden aikaan raikaamman huoneilman.
  • Ilmalämpöpumppu ei koskaan kuluta enempää energiaa kuin tavallinen sähköpatteri ja se toimii jopa 25 asteen pakkasilla.
  • Ilmansuunnalla ei ole käytännössä väliä kun ulkoyksikköä sijoitetaan. Sisäyksikön paikka ja ulkonäkö merkitsevät enemmän.